"Kanttorit ja pojat" - nyt vielä etehesi

"Kanttorit ja pojat", Hannu Niemelä, Tapio ja Tuomo Hirvi esiintymässä dir.cant Esko Hirven muistotilaisuudessa 23.10.2012.

Eipä arvannut isäni, kanttori Esko Hirvi minkälaisen vierivän kiven pani liikkeelle joskus vuoden 2009-2010 paikkeilla puhuessaan minulle toiveestaan vielä kerran elämässään saada koolle hänelle niin tärkeä porukka lohtajalaisia muusikoita, oppilaita ja ystäviä laulamaan ja soittamaan hänen kanssaan Lohtajan kirkossa. Syntyi ajatus "Kanttorit ja pojat" konsertista. Hän erityisesti esitti toiveen, että saisi laulaa "pari laulua" itse ja muutoin oltaisiin perin lohtajalaisissa merkeissä eli virttä yhdessä, sovitettuna ja esitettynä sekä muuta klassisen kirkkomusiikin tuttua tuotantoa. 
Hän toivoi ainakin Hannu Niemelän, Vesa Erkkilän ja Tapio-veljeni ja minun esiintyvän kanssaan. Toive toteutui Lohtajan kirkossa miltei täpötäydelle kuulijakunnalle 17.10.2010. Isäni toive oli, että "Kanttorit ja pojat" saisi elää konserttikokonaisuutena, jossa olisi yksi virsi aina mukana. Hän toivoi Vesan sovittavan virren 309, "Nyt vielä etehesi" olevan perusta esiintymisillemme. Virsi oli isän työtoverin, rovasti Tauno Kauppisen lempivirsi. Vesa teki virrestä sovituksen viululle, sellolle, uruille ja solistille, joksi isäni toivoi Hannua. Toive toteutui kuten sekin, että isäni sai laulaa ne toivomaansa "pari laulua", joista hänelle yksi rakkaimmista "Jeesuksesta laulan".

"Kanttorit ja pojat" on sittemmin kokoontunut alkuperäisen toiveen mukaisesti kirkkoihin viemään Jumalan Armon evankeliumia musiikin keinoin kymmeniä kertoja eri puolille Suomea. Olemme saaneet hyvän vastaanoton, kiitos Jumalan läsnäolon. Laulamme Hänen kunniakseen ylistäen, rukoillen ja julistaen.

Isän toive oli, että kulloinenkin seurakunta on konsertin yksi osa eli yleensä seurakunnan kanttori, kirkkomuusikko meidän vierailijoiden lisäksi on mukana "joukkueessa". Yleensä olemme onnistuneet tässäkin toiveessa. Esiintyjäkaartiin ydin on ollut kanttori, diplomilaulaja Hannu Niemelä sekä me isän pojat eli Tapio ja Tuomo. Muut esiintyjät ovat vaihdelleet aina tilanteen mukaan.

Ja matka jatkuu. Isä poistui tuonilmaisiin 23.10.2012 ja laulaa nyt kanttorikaverinsa Sulo Saaritsin kanssa uutta virttä taivaan kuorossa. "Kanttorit ja pojat" jatkaa musiikillista matkaansa. "Ristisi Golgatalla se voitonlippu on, vain siihen luottamalla saan voittopalkinnon."

Me "Kanttorit ja pojat" jatkamme matkaamme. Olemme valmiina palvelemaan kaikissa kirkkomusiikillisissa tilaisuuksissa eli jos harkitsette perinteisen klassisen kirkkomusiikin konserttia niin olemme käytettävissä. Yhteys allekirjoittaneeseen niin mietitään miten ja missä.

tuomo 

Virsi 309: Nyt vielä etehesi

Jorma Hynninen laulaa virren 309, "Nyt vielä etehesi" ja kuvassa on Ruokolahden kirkko.

C G Liante, Käy yrttitarhasta polku - virsi 77

Eeva Korhonen urut - Tuomo Hirvi viulu

Virsi 276: Jeesuksesta laulan

Soile Isokoski laulaa virren 276, "Jeesukseta laulan" Maritta Viitasalon säestämänä.

Rachmaninoff: Vocalise

Dimitri Shostakovich: Prelude

Gabriel Faure: Apres un reve - Unen jälkeen

Jean Sibelius: Religioso

Lorenc: Ave Maria

Oskar Merikanto: Kiitos Sulle Jumalani armostasi

Suomen kanttorikuoro: Herraa hyvää kiittäkää, virsi 332B

Peltoniemen Hintriikin Surumarssi

Tapani Peltoniemi: Hiljaisuus

Mauno Kuusisto: Laulu taivaasta (olen kuullut on kaupunki tuolla)

Händel, Dignare o Domine erittää Dimitri Hvorostovsky

Heikki Klemetti, Jerusalem esittää Sulo Saarits

Virsi 563, Ilta on tullut Luojani

Kommentit

Jukka

25.03.2017 06:23

Isäsi oli opettajani, kuten sinä myös. Nyt on jäljellä enää muistot niiltä ajoilta.

Veikko

25.03.2017 06:22

Olen käynyt konserteissanne. Perinteinen kirkkomusiikki kantaa ja siunaa arjen ja juhlan.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu